Aanmelddagen 2021

Focus Beroepsacademie en OZHW Groen College bieden gezamenlijk voor het nieuwe schooljaar 20-21 plek aan 300 nieuwe eerstejaars leerlingen. De officiële aanmeldperiode is van 15 februari tot 19 maart. Bent u samen met uw zoon of dochter enthousiast over Focus Beroepsacademie en/of OZHW Groen College? Dan nodigen we u uit voor een van onze aanmelddagen op onze school. Tijdens deze aanmeldmomenten gaan we één op één, samen met u en met uw zoon of dochter, de aanmelding in orde maken.

Om de inschrijving goed te laten verlopen dient u de volgende documenten mee te nemen:

  • De unieke code van de basisschool (deze krijgt u bij het definitieve schooladvies)
  • Kopie van paspoort of geldig identiteitsbewijs van uw kind

Bij de aanmelding dient u daarnaast aan te geven of u uw zoon of dochter wilt aanmelden voor:

  • Focus Beroepsacademie – OZHW (openbaar onderwijs deel van Focus Beroepsacademie)
  • Focus Beroepsacademie – CVO (Christelijk onderwijs deel van Focus Beroepsacademie)
  • OZHW Groen College

In de praktijk merkt uw zoon of dochter geen verschil bij welk deel hij of zij wordt ingeschreven. Wij bieden namelijk voor alle leerlingen hetzelfde onderwijs aan.

DEFINITIEVE INSCHRIJVING

Bij meer dan 300 aanmeldingen gaan wij loten. Voldoet u kind aan een van de onderstaande voorrangsregels dan kunt u uw kind direct inschrijven:

  • Leerlingen die woonachtig zijn in Barendrecht
  • Leerlingen die op een OZHW basisschool zitten

Voor de overige leerlingen geldt de loting wel. U krijgt hierover uitsluitsel na 24 maart. Mocht uw zoon of dochter uitgeloot worden dan heeft u na deze periode nog tijd om hem of haar aan te melden op een andere school. Voor de leerlingen die ingeloot zijn zal de intakecommissie van de school bekijken of het advies van de basisschool en het onderwijskundig rapport van de leerling wat wordt verstrekt door de basisschool kan leiden tot een definitieve inschrijving.